Young Apprentices in Workshop

МЛАДИ ПРИПРАВНИЦИ У РАДИОНИЦИ

 

Млади приправници у радионици је eTwinning пројекат који је наша школа реализовала са средњом туристичко-угоститељском школом Ünye MTAL PIF из Турске преко eTwinning платформе у току школске 2019/2020. године.

Циљ пројекта је представљање стручног образовања и образовних профила у нашој школи ученицима млађих разреда, који треба да се определе за будуће занимање, као и омогућавање учесницима из различитих школа и земаља да међусобно комуницирају, размењују искуства, препознају нове културе, развију језичке вештине.

Свака школа, учесница пројекта,  успоставила је контакт са другим школама у свом окружењу и омогућила је заинтересованим ученицима да учествују у стручним праксама у школским радионицама.  Школе су угостиле ученике основних и средњих школа свог региона који су заинтересовани за стручно образовање и пружиле им прилику да учествују у практичној обуци у њиховим радионицама.

У овом смислу Средња школа „Мионица“ је у сарадњи са ОШ „Милан Ракић“ организовала кулинарску радионицу  справљања здравих слаткиша која се може погледати на јутјуб каналу средње школе под називом ЗДРАВО, МОЋНО, ВОЋНО.  Наши тренутни ученици су активно учествовали у овој радионици преносећи своја знања и искуства млађим ученицима.

Све активности пројекта дељене су на платформи Twinspace. У том процесу, свака школа је формирала тимове у сродним областима и спроводила активности кроз ове тимове, који су се састојали од наставника и ученика на терену.

Завршна активност пројекта била је креирање електронске књиге у апликацији storyjumper. Свака школа је креирала своју електронску књигу, које све заједно чине једну заједничку.

Електронска књига наше школе доступна је на следећем ЛИНКУ

Електронска књига целог пројекта доступна је на следећем ЛИНКУ

Пројекат је био једно веома лепо и ново искуство за нашу школу. Постигнути су главни циљеви пројекта, а то је повећање нивоа интересовања за стручно образовање, повећање и унапређење језичких вештина, јер су ученици комуницирали са ученицима и наставницима из различитих земаља и региона, упознали различите културе и стекли нове пријатеље, што је побољшало вештине комуникације на страним језицима, док је читава школа постигла међународно искуство у европској димензији.

Пројекат је доступан на следећој интернет адреси:

https://twinspace.etwinning.net/92529

 

 

 

WordPress Themes