ОБОГАЋЕН ЈЕДНОСМЕНСКИ РАД

У току шкослке 2021/2022 године ученици наше школе имају могућност да се укључе у активности обогаћеног једносменског рада које укључују:
– савладавање вештина јавног говора
– развијање креативних способности
– вежбање конверзације на страном језику
– упознавање са различитим културама и обичајима
– упознавање са новим могућностима информационих технологија
– развијање осећаја за сарадњу и тимски рад
– пружању подрке учењу и савладавању градива
– развијање информатичке писмености
– развијање способности комункикације у интернет окружењу и многе друге.

Кроз ове активности ученици квалитетно проводе слободно време након завршених шкослких обавеза.

Борба против трговине људима

У оквиру обогаћеног једносменског рада остварујемо сарадњу и са Црвеним крстом Мионица и ово је једна у низу радионица које спроводимо са њима. Тема ове интерактивне радионице била је Борба против трговине људима. Изузетно поучне и освешћујуће чињенице и активности подижу позорност младих људи да примене механизме и поступке којим би себе заштитили и предупредили то да пистану жртве трговине људима приликом путовања или пак у сопственом окружењу.

Нуклеарна енергија

У оквиру обогаћеног једносменског рада имали смо предавања о нуклеарној енергији, историји употребе , њеним позитивним и негативним странама, као и начинима заштите у случају изложености радијацији.

Органска башта

Тема ове радионице је органска башта.Припрема земље,семена,органског ђубрива.Овог пута су ученици II1 правили пано и гледали прилог везано за ову тему.

Радионица поводом Европског дана језика

Ученици су се надметали у квизу знања о занимљивим чињеницама у вези са европским и светским језицима. Одлично су се забавили у музичкој игри препознавања језика песама или земље из које мелодија потиче. Уживали су у лепотама и раскоши страних језика које немају прилике да чују често или уопште подстакнути да и сами даље истражују о овој теми.

Припрема земље за јесењу сетву

У оквиру обогаћеног једносменског рада ученици III2 су имали радионицу у којој су дискутовали и предлагали шта је потребно за припрему земље за јесењу садњу.Предлоге су писали на самолепљивим папирима које су лепили на табли.

Моћ лековитог биља и његова практична употреба

Ученици су у просторијама градске библиотеке истраживали и учили о лековитим и терапеутским својствима лековитог биља којим је наш крај изузетно богат. Осим тога, кроз овакве радионице подижемо свест о значају очувања непроцењивих природних богатстава које поседујемо.

Јесењи коктели

Својим спретним рукама ученици су припремили састојке и испробали комбинације боја и укуса домаћег сезонског, органског воћа и поврћа. Негујемо здраве стилове живота, креативност и тимски рад користећи дарове природе који су нам на дохват руке а често их занемаримо.

ВИРТУЕЛНА РЕАЛНОСТ

НОВОГОДИШЊА РАДИОНИЦА

БОРБА СА ТРЕМОМ

ВИДОВИ ЗАШТИТЕ НА ИНТЕРНЕТУ

ПОПУЛАРНА КУЛТУРА

КРЕАТИВНО ПИСАЊЕ

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

БОРБА ЗА ЉУДКСА ПРАВА