Светосавски хаградни конкурс Средње Школе „Мионица“

У циљу неговања духа светосавља, писане речи и уметничког израза Средња школа „Мионица“ већ шесту годину по реду расписује Светосавски наградни конкурс у коме се ученици такмиче у области литерарног и  ликовног стваралаштва у млађој и старијој категорији. Право учешћа имали су  ученици седмог и осмог разреда основних школа са територије Колубарског округа и ученици Средње школе „Мионица“. Велико нам је било задовољство што смо, осим основаца са територије мионичке општине,  имали прилику да угостимо и наградимо и основце из основних школа  „Миле Дубљевић“ Лајковац, „Војвода Мишић“ Пецка, „Илија Бирчанин“ Ставе   и „Владика Николај Велимировић“ из Ваљева.

          Одзив ученика на Светосавски конкурс био је највећи до сада. Преко 40 ученика поделило је са нама свој књижевни и уметнички доживљај нашег Светог Саве, оца образовања и духовности. Осим ликовних и прозних радова, добијен велики број песама од стране ученика основне школе, тако да је за њих додата  још једна категорија – категорија поезије.

Тежак задатак да издвоје најбоље радове имао је жири сачињен од професора стручног већа језика: професорке српског (Слађана Јевремовић), енглеског (Ивана Стефановић) и француског језика (Јелена Селенић). За одабир најбољих ликовниих радова задужен је био жири у саставу од две професорке ликовне уметности Марија Ђокић и Марија Гајић и вероучитељ Милорад Петровић.

Проглашење победника уприличено је у оквиру светосавске свечаности у ОШ „Милан Ракић“, а велику част нам је учинила начелница Школске управе, госпођа Зорица Јоцић, која је победницима доделила награде.

У  области литерарног  стваралаштва, прозни радови, у категорији  ОСНОВАЦА

 1. Место је освојио Иван Јовановић из ОШ „Војвода Живојин Мишић из Рајковића.
 2. место је освојила  Нина Јуришић  из исте школе.
 3. 3. Место је освојио    Младен Ђуричић, ученик  из ОШ „Миле Дубљевић“ из Лајковца.  

У  категорији   средњошколаца

 1. место Тања Симовић, ученица 2. разреда средње школе
 2. место освојила је  Кристина Грујучић, ученица 2. разреда средње школе
 3. 3. Место освојила је   Александра Ћировић, такође, ученица 3. разреда

Награде  у   области литерарног  стваралаштва –поетски радови – добили су само основци.  

 1. место – Јелена Јелић из ОШ „Војвода Живојин Мишић“ из Рајковића!
 2. место – Милан Поповић, ученик ОШ „Милан Ракић“, Мионица.
 3. место – Радован Перић, ученик из исте школе

У области ликовног стваралаштва, награђена су  укупно 4 места, три у   категорији основаца и једно у категорији средњошколаца.

Награђени  ученици у млађој категорији су:

 1. место – Анђела Мијаиловић , ученица ОШ „Милан Ракић“ из Горње Топлице.
 2. место – Наталија  Лазић из ОШ „Илија Бирчанин, Ставе.
 3. место – Николина Читаковић, ученици ОШ „Милан Ракић“ из Доње Топлице.

У категорији   средњошколаца, награђена је  ТИЈАНА ЦМИЉАНИЋ, ученица 4. разреда средње школе

        Награде су обезбеђене захваљујући сарадницима средње школе – донаторима, који су показали висок степен друштвене одговорности и својим новчаним износима допринели су да фонд за награде износи 67 000 динара.

Средња школа се специјално захваљује предузећима: Фима, Дуња Д, гвожђари Технос, књижари Ренесанса; месари ВМД, млекари Качаревић, продавници техничке опреме Миловановић и предузетничкој радњи „СНУПИ“ предузетнице Слободанке Живановић.

Ученици, победници конкурса, вредне новчане награде добили су у форми ваучера у вредности од 7000 дин, 5000 дин. и 3000 дин.

WordPress Themes