„ШтаНамТешко“ волонтерска акција

Почетком ове школске године, чим смо добили информацију о могућности пријављивања на пројекат у оквиру организације Млади су закон, чланови Ученичког парламента Средње школе „Мионица“, на челу са председницом парламента Тијаном Лекић и потпредседником Љубивојем Пантићем, а уз помоћ и подршку координатора, односно педагога школе Иване Костић, аплицирали смо за волонтерску акцију „ШтаНамТешко“, коју смо назвали “Кутак за слободан тренутак“.

Наша првобитна замисао била је да средимо ђачки кутак у просторијама наше школе са столовима и клупама које би ученици користили у слободно време, тј. на великом одмору, пре и после часова. Како се та идеја није слагала са идејом самог пројекта, решили смо да опремимо школско двориште, јер је тако корисније за ширу заједницу.

Одлуком петочлане комисије прошли смо селекцију и кренули у реализацију. Један од чланова парламента, Огњен Ивановић прошао је тродневну обуку о писању пројеката и представио нам смернице за измене и дораду наше првобитне идеје.

Осмислили смо буџет, пронашли занатску радионицу и расадник  који могу да испоштују нашу замисао и константно били у контакту са ментором наше акције Душком Крстићем.

Укупан буџет пројекта износио је 48 000 динара које смо искористили за куповину столова са клупама за школско двориште, и туја, које су предвиђене да оплемењвање простора.

Наши парламентарци су се потрудили да што боље уреде и осмисле ђачки кутак, тако да у нову 2020. годину улазимо са више простора за дружење и разговор.

Ивана Костић

Објављено у категорији Вести.
WordPress Themes