ЛУЈЗИНА ПЕРУНИКА

„Лујзина перуника“ је један од пројеката Средње школе „Мионица“, који  су покренули ученици смера туристички техничар и њихови наставници. Идеја пројекта  настала је на историјској подлози знаменитих личности нашега краја, Живојина Мишића и његове жене Лујзе. Лујза Мишић, пореклом Немица, зачетник је хортикултуре у нашем крају. Она је донела перунику из своје родне Немачке и несебично делила савете о начину узгоја ове биљке нашем становништву,  ширећи тако европски дух овим просторима.

Идеја пројекта први пут је представљена на такмичењу Универзитета Сингидунум „Сувенир мога краја“, где је предузетнички тим средње школе освојио треће место.

То је нашим ученицима и наставницима дало ветар у леђа, тако да су се одмах,  након тога, са овом идејом пријавили на конкурс Ерсте банке као предузетничка група састављена од представника одељења 1/1, 2/1 и 3/1 са менторима Маријом Милиновић и Бојаном Глишић.

С обзиром да туристички техничари током школовања, између осталог, треба да буду оспособљени да сами покрену  и дизајнирају неки туристички производ, тако је и ова група названа симболично Стваралачки дизајн. Назив имплицира чињеницу да су ученици и њихови ментори  сада на значајном и заједничком задатку, задатку стварања бренда своје општине „Лујзина перуника“.  Свесрдно их подржавамо у томе и позивамо ширу заједницу да пружи подршку овој сјајној идеји. Ученици и њихови ментори се боре да уђу у првих десет пројеката, а за то су потребни гласови који се скупљају на овом линку https://www.superste.net/project/lujzina-perunika/

 

Објављено у категорији Вести.
WordPress Themes