Треће место за најоригиналнији сувенир

Универзитет Сингидунум већ четврту годину за редом организује такмичења у области туризма и хотелијерства за ученике средњих школа и гимназија. Овогодишње такмичење организовано је на тему “Сувенири – промоција туризма и симболи локалних идентитета”.
Кроз десетоминутну презентацију трочлани тимови средњошколаца представљали су туристичку понуду свог краја, али и оно што би туристе подсећало на баш то место – свој сувенир.

Нашу школу предстваљали су Лазар Живановић, Маријана Милутиновић и Милица Средојевић предвођени професорком Маријом Милиновић.
Кроз занимљиву причу о историји, славном војводи Живојину Мишићу, али и његовој супрузи Лујзи, публици је представљена Мионица, њене знамените личности, а сувенир, који би понели одавде, био би цвет који је Лујза донела у наше крајеве. Ученици су одушевили све присутне својом презентацијом и оригиналном идејом, освојивши глас публике.

У конкуренецији  много већих градова и  школа од наше, попут Прве крагујевачке гимназије, Угоститељско- туристичке школе из Врњачке Бање, Прехрамбено-угоститељске школе из Чачка, Пете економске школе из Београда, средњих школа из Рашке, Ужица, Обреновца, Ваљева, наш   пласман на трећем месту је сјајан резултат!

Честитамо нашем предузетничком тиму и њиховој менторки!

WordPress Themes