Светосавски конкурс Средње школе „Мионица“

Средња школа “Мионица” организовала је трећи по реду Светосавски конкурс на којем су учествовали мионички основци и средњошколци. Ове године смо поред литерарне увели и категорију за најбољи ликовни рад на тему светосавља како бисмо подржали различите таленте наших ученика.


Тежак задатак да издвоје најбоље радове имао је жири у саставу: професорке српског језика Слађана Јевремовић (Средња школа „Мионица“) и Марија Маринковић (ОШ „Војвода Живојин Мишић“) и професорка енглеског језика Ивана Стефановић (Средња школа „Мионица“) . Најбољи ликовни рад одабрале су Марија Ђокић, професор ликовне културе и Ивана Костић, педагог.
У категорији основаца прво место освојио је рад Лидије Павловић VIII2, друго место Јована Коларевић VIII3 и треће Бојана Андрић VIII2. Најбољи средњошколски рад написао је Иван Живановић IV1, друго место припало је Драгици Милошевић II1, а треће Маријани Ковачевић IV1. Аутор победничког ликовног рада је Ана Тодорић VIII2.


Особито нам је драго што је из године у годину интересовање такмичара све веће и што у светосављу проналазе инспирацију. Наши ученици су кроз своје надахнуће и зрело поимање и сагледавање мисије Светога Саве својим радовима ставили до знања да је то пут који треба следити. Надамо се да ће се, уз подршку њихових наставника и ментора, ова лепа трдиција наставити и у годинма које долазе.
Захвљујући нашим сарадницима и спонзорима конкурса – Млекара “Качаревић“, Дуња Д, Микула Комерц, Бела техника „Миловановић“, Технос д.о.о., Месара ВМД, Предузеће „Ћира“ и Фима, победници и сви учесници су пригодно награђени.
Трећа места освојена на литерарном конкурсу у категорији основаца и средњошколаца награђена су МП3 плејером са меморијском картицом, друга места у истим категоријама – EasyPen таблама, а прва места литерарних радова, као и прво место у избору ликовних радова, добили су по таблет рачунар.
Честитамо победницима и захваљујемо се локалној самоуправи на подршци, како на овом, тако и на другим пројектима наше школе.

Објављено у категорији Вести.
WordPress Themes