Програм обиласка локалитета “УПОЗНАЈМО ЗАВИЧАЈ”

У сарадњи између Средње школе „Мионица“ и  Туристичке организације Мионица договорена је реализација програма обилска туристичких локалитета на територији наше општине за ученике смера туристички техничар.
Циљ ових активности јесте оспособљавање ученика за самостално обављање посла туристичког водича кроз упознавање са детаљима о туристичким дестинацијама које постоје и функционишу, као и са туристичким потенцијалима наше општине који су фази развоја.

Реализација прве фазе програма планирана је до краја децембра 2016. У том интервалу ученици ће часове посвећене извођењу блок наставе искористити за обилазак Музеја посвећеног војводи Живојину Мишићу у Струганику, Музеја камена у Паштрићу, Рибничке пећине, школе у Рибници, Манастира Светог Петра и Павла, Бање Врујци, Ткачких двора у Ракарима, Спомен капеле у Брежђу, Спомен куће у Робајама, Спортско-рекреативног центра Лепеница итд.
Прва посета Музеју војводи Живојину Мишићу у Струганику и Музеју камена у Паштрићу обављена је 24. 11. 2016. а још четири посете осталим локалитетима планиране су у току децембра 2016.

Након обиласка првих дестинација професори средње школе Марија Максимовић и Немања Јаковљевић  и туристички водичи Туристичке организације Мионица Ивана Спасојевић и Катарина Поповић слажу се да је  посета била успешна и да је укључивање ученика Средње школе „Мионица“ у туристичке токове наше општине преко потребан и неопходан процес.

 

Објављено у категорији Вести.
WordPress Themes