ЕКСКУРЗИЈА

Охрид је град у источном делу Македоније. Његова прошлост се може видети из бројних верских објеката због чега овај град неретко називају македонски Јерусалим. Град се налази на Охридском језеру, једном од најстаријих језера Европе. Данас је то град развијене туристичке инфрастуктуре са много ресторана, бутика… Охридско језеро је најзначајнији туристички центар Македоније.

Ученици прве и друге године Средње школе „Мионица“, заједно са ученицима из Средње школе „1300 каплара“ из Љига, посетиће Македонију. Ова тродневна екскурзија ће се одржати од 13. до 15. априла 2017. 

Планирана организација пута

1. ДАН (13. април)- Полазак испред школе у 6 часова. Вожња кроз Србију и Македонију са краћим успутним задржавањима ради одмора. Прелазак преко границе код Прешева. Долазак у Охрид у вечерњим сатима, смештај у хотел, вечера и ноћење.

2. ДАН (14. април)- Доручак. Обилазак знаменитости Охрида- познатог културног, уметничког и образовног центра у Словенском свету, Самуилова тврђава и Стари град. Посета манастиру Свети Наум из 9. века. Повратак у Охрид, слободно време, вечера, ноћење.

3. ДАН (15. април)- Доручак. Одлазак до Струге, града посвећеног поезији, домаћина светске поетске елите на Струшким вечерима поезије. Одлазак за село Вевчани, посета Вевчанским изворима. Повратак за Србију долином Вардара и Јужне Мораве са паузама ради одмора.